Weekendul acesta gatim tagliatelle carbonara

Incarca...
Weekendul acesta gatim tagliatelle carbonara

Weekendul este aici, iar pentru a profita din plin de el, am ales să ne bucurăm papilele gustative cu o rețetă simplă, rapidă și delicioasă de taligatelle carbonara cu paste făcute în casă. Pentru realizarea acestei rețete vom folosi ustensile de bucătărie și aparatul de făcut paste de la AloShop. Iată cât de simplu este, durează doar 15 minute!

 

Ingrediente pentru rețeta de tagliatelle carbonara:

  • 300-400 g bacon
  • 3 ouă
  • 400 g făină
  • o jumătate de pahar cu apă călduță
  • 50-100 grame parmezan ras
  • ulei de măsline
  • sare și piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de tagliatelle, cântărește 400 g de făină și pune cantitatea într-un vas încăpător. Adaugă două ouă și jumătate de linguriță de sare. Poți folosi, de asemenea, un robot de bucătărie. Amestecă ingredientele și adaugă treptat o jumătate de pahar cu apă călduță până obții un aluat dens și elastic. Întinde o foaie și trece-o prin aparatul de făcut paste. Tagliatellele sunt gata.

 

 

Feliază  baconul în bucăți subțiri, dreptunghiulare, iar între timp pune la încins o tigaie cu puțin ulei de măsline.

Într-o oală înaltă pune tagliattele la fiert cu un praf de sare  și folosește apa de la acestea pentru a da o textură aparte sosului.

Cât timp baconul se prăjește, amestecă un gălbenuș de ou cu o cantitate de 50-100 de parmezan ras, până ce obții consistența unei paste.

După ce s-a rumenit baconul, toarnă o ceașcă mică de apă în care au fiert pastele și lăsă pe foc până începe să scadă compoziția.

Adăugă cantitatea dorită de tagliatelle, amestecă bine ingredientele și lăsă pe foc câteva secunde, înainte să adaugi pasta de ou cu parmezan. Amestecă până ce se omogenizează totul. Secretul este să obții un sos cremos și gustos. La final pune sare și piper după gust și câțiva stropi de ulei de măsline. 

 

Poftă bună!



Te-ar putea interesa