20 August - Ziua placintei cu ciocolata si nuci pecan

Incarca...
 20 August - Ziua placintei cu ciocolata si nuci pecan

Știm că îți e dor de un desert delicios făcut în casă, iar dacă nu ai un motiv de sărbătoare, îți poți satisface pofta de dulce sărbătorind Ziua internațională a plăcintei cu ciocolată și nuci pecan.

AloShop îți oferă ocazia perfectă pentru a te răsfăța în acest weekend cu o rețetă clasică de plăcintă cu ciocolată și nuci pecan, pe care suntem convinși că vei ajunge să o iubești.

Nici pentru aportul caloric nu trebuie să te îngrijorezi, întrucât ciocolata neagră are puține calorii, iar nucile pecan au multiple beneficii pentru sănătate, conțin antioxidanți mult mai bogați decât orice alt tip de nucă, plus multe fibre, minerale și vitamine.

 

Ingrediente pentru plăcinta cu ciocolată și nuci pecan:

  • 1 foaie de aluat foitaj
  • 130 g ciocolată neagră mărunțită
  • 200 g nuci pecan
  • 30 g unt
  • 3 ouă
  • 130 g zahăr brun
  • 170 g sirop gros de zahăr
  • 1 extract de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Pentru prepararea siropului de zahăr ai nevoie de o cană gradată pentru a măsura cantitatea de zahăr și apă. Pune zahărul la topit într-o cratiță, apoi adaugă aceeași cantitate de apă și lasă să fiarbă 3-5 minute până se dizolvă complet zaharul și se omogenizează siropul. Lasă-l la răcit până prepari umplutura.

Pornește cuptorul la 170 °C. Între timp, folosind un cuțit pentru aluat taie foitajul în formă de cerc pentru a acoperi tava de tartă. Din restul de aluat poți tăia fâșii subțiri pentru a decora plăcinta, sau o poți decora doar cu nucile pecan.

Cu ajutorul unui blender, mărunțește nucile în funcție de preferință, iar mai apoi topește ciocolata și untul împreună într-o cratiță cu capac.

Folosind robotul de mixat, bate ouălele cu zahărul, siropul de zahăr și extractul de vanilie, iar ulterior adaugă nucile și ciocolata. Toarnă umplutura în forma tapetată cu aluat și decoreză plăcinta cu nuci pecan.

Pune tava în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute până când umplutura crește frumos. Lasă plăcinta la răcit și servește-o cu înghețată de vanilie.

Poftă bună!



Te-ar putea interesa