Ziua alimentelor prăjite

Incarca...
Ziua alimentelor prăjite

De ziua alimentelor prăjite îți recomandăm o rețetă spectaculoasă, gustoasă și gătită fără adaos de ulei sau grăsime: piept de rață cu piure de morcovi by Chef Roxana Blenche.

Ca să-ți fie mai ușor, AloShop îți pune la dispoziție setul de 3 tigăi antiaderente Hammer Diamond HomeChef by Regis Stone pentru a pregăti acest preparat chiar la tine acasă ca un Chef-Bucătar.

Ingrediente pentru rețeta de piept de rață cu piure de morcovi:

  • 1 bucată piept de raţă cu piele
  • 300 ml vin roșu sec
  • Sare
  • Zahăr
  • Vișine congelate
  • Piure de morcovi
  • Cimbru verde
  • Rozmarin verde
  • Sparanghel

 

Mod de preparare:

Pentru a obține o textură crocantă, se crestează pieptul de raţă pe partea cu pielea şi se aşează într-o tigaie rece, fără adaos de ulei, cu pielea pe suprafaţa tigăii. Pieptul de rață se gătește la foc mediu. Când rața își lasă grăsimea în tigaie, se adaugă plantele aromatice, rozmarinul și cimbrul.

După ce s-a rumenit pielea, se întoarce pieptul pe partea cu carnea și se lasă la prăjit timp de 2-3 minute, pentru ca ulterior să fie introdus la cuptorul încins, la temperatura de 170 grade, timp de 6 minute.

Timpul de gătire de 6 minute în cuptorul încins este suficient pentru a obține o carne roze. Pentru mediu, se recomandă 8 minute. Odată scoasă din cuptor, carnea se așează pe un tocător din lemn și se așteaptă 5 minute să se răcească și să fie numai bună de feliat.

Pentru sos, se adaugă într-o cratiță vinul roșu, vișinele congelate și două linguri de zahăr. Se pune cratița pe la fiert, la foc mare și se amestecă treptat până se obține un sos dens care lasă o peliculă lucioasă pe spatulă.

În tigaia cu grăsimea lăsată de la pieptul de rață se adaugă sparanghelul, un strop de apă, sare și se prăjește uniform la foc mare, păstrând textura crocantă și culoare verde.

Se așează pieptul de rață pe o farfurie întinsă, alături de piureul de morcovi, sparanghel, ierburile aromatice, sosul de vișine și se presară un praf de sare și piper proaspăt măcinat pe pielea rumenită a pieptului de rață.

 

Poftă bună!



Te-ar putea interesa